Salade-in-a-jar
Salad-in-a-jar is een salade opgebouwd uit laagjes in een pot. Vaak is dit een weckpot. Door de tonijn quinoa salade op deze manier op te bouwen, ziet het er leuk uit. Belangrijker nog echter, is dat op deze manier de salade perfect met je mee kan. Bijvoorbeeld mee naar werk of naar je afspraak. De volgorde van het opbouwen van de salade zorgt er namelijk voor dat je salade niet zompig wordt en alles knapperig er vers blijft smaken. Net voor je gaat eten, schud je de pot en klaar is je maaltijd.
Benodigheden:
- 200 gr quinoa
- 250 gr cherrytomaten
- 150 gr mini-mozzarella
- ½ krop ijsbergsla, in reepjes
- 200 gr tonijnstukken op water
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl kappertjes
- 1 el bloemenhoning
- 6 el olijfolie
- Peper en zout
- Keukenbenodigdheden
- 4 hoge, afsluitbare potjes

Meng de witte wijnazijn met de mosterd, kappertjes en honing. Klop de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de quinoa goed af met koud water en bereid volgens de instructies op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de cherrytomaten en mozzarellabolletjes.
Vul de jar opeenvolgend met de vinaigrette, de mozzarella, de quinoa, de tonijn, de cherrytomaten en de ijsbergsla. Bewaar de jars tot gebruik in de koelkast. Even schudden voor gebruik!
Tip: voor een vegetarische jar of een jar met kip: vervang de tonijn door vegetarische gegrilde stukjes of door gerookte kip.